Concrete5 fantastisk brugervenligt

Af Griebel &Co

Professionelle udviklere strømmer til, og kreative designere jubler, endelig en platform med 100% frihed til kreativt design og indholdsplacering.

Hvad er Concrete5?
Concrete5 er et open source Content Management System (CMS) som er simpelt for indehaveren af webstedet at bruge, og kraftfuldt nok for udviklere at arbejde med.
Efter at have været en succesfuld kommerciel applikation i mange år, blev det i sommeren 2008 frigivet under en åben licens, til glæde for dig. 
Som slutbruger sidder du med de bedste kort, og ejer en løsning der kan udbygges i takt med virksomheden, og behovene vokser. Med frihed til at vælge leverandør og samarbejdspartner, uden at være fastlåst af licenser eller tidligere leverandører.
Concrete5 er ikke bare et CMS, men skal ses som en fleksibel platform, hvor du kan opbygge både simple og avancerede systemer som f.eks.:

  • websites, webshops, kampagnesites
  • intranet og extranet
  • communities, forums og blogs

Alle kalder deres CMS brugervenlige - vi kender andre open source cms løsninger - og undres.

Open Source - billigere, men ikke gratis
Concrete5 er fuldstændig gratis. Du kan hente det på 3 minutter og have det kørende indenfor én time.
Men basis løsningen er ikke altid nok. Udover softwareanskaffelsen kan du have ønsker til design, opsætning og drift, undervisning, specielle funktioner, support osv. Det er her vi som Concrete5 leverandører kommer ind i billedet og hjælper dig. Det er ikke gratis, men disse omkostninger gælder skam også proprietær software. Med proprietær software findes altså de samme udgifter, plus licensomkostninger, plus årlige udgifter ved software opdatering og vigtigst - manglende ejerskab.

Hvorfor investere din virksomheds online fremtid, i noget som du ikke ejer 100%?
Hvad angår fejlretning og nye versioner med proprietær software, står du på bar bund, hvis dit samarbejde ophører eller leverandøren går konkurs. Du er hensat til at acceptere hvad leverandøren kan tilbyde. Derimod kan et open source projekt aldrig låse dig til en leverandør, og det kan ikke gå konkurs.

Åben kildekode sikrer kvaliteten
Vi giver dig løftet om at open source er af højere kvalitet, mere stabilt, er mere fleksibelt og har lavere lavere omkostninger. En OpenSource løsning sætter samtidig en stopper for fastlåsning til én leverandør og giver dig ejerskabet og kontrollen over dit site.

Brugervenlighed
Alle CMS systemer vil gerne kaldes brugervenlige, men oftest er den en flok programmører og nørder som dikterer dagsorden, hvad angår arbejdsgangene i den daglige brug af CMS løsningen. Vi kender konkurrenterne, og kan klart konkludere at Concrete5 er mileskridt foran. Med open source CMS løsninger er det ikke sikkerheden som er et problem, men mange projekter har vokset sig rigtig store og komplekse gennem årene, og har som en supertanker svært ved at skifte kurs.
Concrete5 er en ung og frisk spiller, som er opvokset i en web 2.0 epoke. Med teknologien på plads fra start, har hovedfokus været på slutbrugeren og deres daglige arbejdsgange med systemet.

Concrete5 har:

  • direkte redigering på hjemmesiden, flyt rundt og arbejd intuitivt med indholdet, se resultatet med det samme og offentliggør når du er klar.
  • en brugerstyring som forenkler valg af sidetyper, filtyper og blokke, så brugerne kun har adgang til det relevante indhold.
  • samme pæne og logiske opbygning af vinduer, knapper og grafik gennem hele systemet og dets udvidelser, hvilket giver et professionelt og brugervenligt helhedsindtryk.
  • billedestyring, som automatisk tilpasser billedets størrelse til designet.
  • oversættelse til dansk, i et sprog som slutbrugeren kan forstå.
  • versionsstyring, så du altid kan gå tilbage og hente nyheden, du fik slettet ved en fejl for en uge siden.


Teknologi og udvikling
Concrete5 er udviklet i open source scripting sproget PHP. Sproget bruges til webapplikationer og til at generere dynamisk indhold og tilsvarende funktioner. PHP kom til verden i 1995, og er i dag, det suverænt mest populære sprog til webapplikationer. Din fordel? Masse at danske udviklere.

Concrete5 afvikles på en server med Apache, der siden 1996 er verdens mest populære, skallerbare og pålidelige webserver. Din fordel? Nemt at finde en dansk hosting partner.

Concrete5 gemmer sin data i en relationel database, nærmere bestemt MySQL. MySQL er gennemtestet, hurtig og pålidelig og gemmer sig også bag populære sider som Wikipedia, Facebook og Google. Din fordel? En database platform uden begrænsninger.

Vi glemte vist at nævne, at både PHP, Apache og MySQL naturligvis er open source - og derfor ganske gratis at benytte. Samtidig er de nogle af verdens mest udbredte teknologier indenfor deres respektive områder, hvilket er din garanti for hastighed, stabilitet og sikkerhed - og med tusindvis af leverandører alene i Danmark er du godt sikret.

Udvikling og videreudvikling
I Danmark er der flere og flere digitale bureauer som har specialiseret sig i Concrete5 løsninger. Da selve platformen allerede er under løbende udvikling af concrete5.org, er bureauets arbejdsfunktion typisk: design, opsætning og drift, undervisning, udvikling af specielle funktioner, support osv.

Med den fleksible platform bag Concrete5, kan du starte med en mindre løsning, som derefter kan udbygges i takt med at dine behov vokser. Og vi står selvfølgelig til rådighed med support, design, udvikling og meget mere.

Kontakt os for at høre om priser og mulighederne med Concrete5 som dit fundament for din online løsning. Vi var de første i Danmark til at introducere Concrete5, har oplært mange af de danske Concrete5 leverandører og er eksperter i Concrete5 løsninger, både hvad angår skabelon design og udvikling.